/

   SCENES

   Scoutcentrum Rottedam is trots op haar keurmerk als SCENES.

   Scoutcentrum Rotterdam streeft naar duurzaam beleid op het gebied van natuur en milieu. Wij doen dit door middel van de richtlijnen van de wereldscoutingorganisatie de WOSM. Zij hebben een keurmerk voor Scoutcentra: SCENES (Scout Centres of Excellence for Nature and Environment) Wij voldoen bijna aan alle eisen voor het verkrijgen van het keurmerk.  

   Wat betekend dat als je te gast bent op het Scoutcentrum Rotterdam?

   Het betekent dat je te gast bent op een centrum waar een uitgebreid plan is voor het omgaan met de natuur en het milieu. Praktisch betekend dit dat we je vragen om je afval te scheiden, ons biologisch vriendelijk schoonmaakmiddel, afwasmiddel en toiletpapier te gebruiken. Zo min mogelijk plastic te gebruiken en zo min mogelijk afval te produceren. Verder vragen wij je om verstandig om te gaan met water en elektriciteit. Op het centrum vragen wij jullie om de natuur te respecteren en vooral de sloten en de houtwallen netjes mee om te gaan.  

   Natuuractiviteiten

   Verder kunnen gasten van het centrum verschillende natuuractiviteiten doen. Ze zijn vooral gericht op de natuur die op het centrum aanwezig is. Scouts en Welpen kunnen onze eigen activiteitenbadge de wilg doen tijdens hun kampweek of weekend. Ook kunnen ze onderdelen doen van de Nature award van Scouting Nederland. Scholen en verenigingen kunnen gebruik maken van natuuropdrachten. Alle informatie over deze natuuractiviteiten kan je vinden bij de activteiten.

   Natuur op het scoutcentrum

   Scoutcentrum Rotterdam maakt deel uit van een uniek stuk natuur in het Hollandse landschap. Het centrum is een van de weinig overgebleven stukken veenlandschap in de gemeente Capelle aan den IJssel. Wij zijn erg trots op ons centrum en willen dat Scouts, kinderen van scholen en verenigingen kunnen genieten van het spelen in de natuur wat toch midden in de stad ligt.
   Ons terrein bestaat uit circa 8 Ha aan slagenlandschap met karakteristieke sloten die de landtongen omgeven. De eerste landtong van het terrein is ingericht met bomen, bosjes en gegraven slootjes om kinderen de kans te geven om de natuur te ontdekken. De twee landtongen daarnaast zijn de kampeervelden gelegen, omgeven met houtwallen. De laatste landtong is pas na 2000 toegevoegd aan het centrum en heeft meer weide allure zoals het oorspronkelijke landschap. Wat ook erg herkenbaar is op het terrein zijn de wilgen die aan de slootkant groeien. Verder doen we aan gefaseerd maaien zodat op sommige stukken op het terrein de wilde bloemen en brandnetels de kans krijgen om te bloeien.
   Wil je met je schoolklas, Scoutinggroep of vereniging een activiteit in de natuur doen? Klik dan op activiteiten en zoek een leuke activiteit uit om dit stukje unieke natuur te ontdekken.

   Meer weten?

   Als je nog meer informatie wilt lezen over SCENES kun je zowel op de website van de World Organisation of the Scout Movement kijken (https://www.scout.org/scenes) als op de website van Scouting Nederland (https://www.scouting.nl/over-scouting/organisatie/terreinen-en-accommodaties/scenes).

   Scoutcentrum Rotterdam | 's Gravenweg 101 | 2902 LE Capelle aan den IJssel | T +31 (0) 10 450 5358 | E info@scoutcentrumrotterdam.nl
   Lees hier de Algemene voorwaarden van het Scoutcentrum Rotterdam.

   Wij onderschrijven de Gedragscode van Scouting Nederland voor een veilige sociale en fysieke omgeving. Klik hier voor meer informatie

   This site is powered by Kaleidoscoop