/

   Klimmuur Rotterdam

   Wie een echte klimuitdaging wil dichtbij het scoutcentrum kan perfect terecht bij Klimmuur Rotterdam

   Klimmuur Rotterdam heeft een breed scala aan klimmogelijkheden. Met in totaal meer dan 100 routes van 3 tot 8a. En een divers aanbod van klimwanden, terugliggend, loodrecht tot zwaar overhangend. Het hoogste punt in de klimhal is 17,5 meter. De klimhal bestaat uit twee delen. Het benedengedeelte heeft 38 klimtouwen waar de recreatieve & gevorderde klimmer goed kunnen toeven. Op de tweede verdieping bevindt zich de/een terug liggende wand van 9 meter hoog. Deze is perfect om je eerste klimmeters te maken. Ook bevindt zich hier een klein bouldergedeelte.

   Kijk voor meer informatie op http://www.deklimmuur.nl/vestigingen/rotterdam

   Contactgegevens:
   Prinsenlaan 910
   3062 CT Rotterdam
   telefoonnummer: 010-2869794
   e-mailadres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

   Activiteiten – Klimcentrum Steep Part

   Insigne “de Wilg”

   Het scoutcentrum heeft een eigen activiteiteninsigne die we “de Wilg” noemen. Dit insigne kun je niet zomaar kopen, je moet hem verdienen door, afhankelijk van je leeftijd, een bepaald aantal punten scoren.
   Kinderen tot 10 jaar moeten minimaal 80 punten halen. Ben je tussen de 10 en 12 dan moet je minimaal 90 punten verzamelen. Tussen 12 en 15 jaar? Dan moet je minimaal 110 punten scoren. Iedereen ouder dan 15 jaar moet tenminste 140 punten verzamelen.

   Deze activiteit hoef je niet te reserveren, vraag de beheerder of kampstaf naar de benodigde informatie. De kosten voor het insigne vind je door hier te klikken.

   De punten verzamel je door alle of een aantal van onderstaande activiteiten te doen tijdens je verblijf op het scoutcentrum:

   Opdracht

   Aantal punten

   Individuele opdrachten

   Kampeer tenminste 2 nachten achter elkaar in een tent

   10 punten

   Bereid een maaltijd op houtvuur

   20 punten

   Yakar draaien (de Yakar moet horizontaal boven het hoofd gebracht worden, meer informatie bij de beheerder of kampstaf)

   20 punten

   Fiets een tocht van tenminste 40 kilometer

   20 punten

   Zwemmen (in de sloot of een zwembad)

   5 punten

   Loop een dropping

   10 punten

   Wandel ’s nachts van Hoek van Holland naar Scheveningen (of omgekeerd)

   25 punten

   Loop de oriënteringswandeltocht door Capelle aan den IJssel (meer informatie bij de beheerder of kampstaf)

   10 punten

   Bezoek een museum en maak hiervan een verslag van tenminste 4 bladzijden

   20 punten

   Groepsopdrachten

   Lever, samen met een andere groep, een bijdrage aan een kampvuur

   15 punten

   Vraag de beheerder of kampstaf om een leuke dienstverlenende klus op het scoutcentrum

   10 punten

   Leg contact met een groep van een andere nationaliteit

   15 punten

   Leer tenminste vijf, goed bruikbare, zinnen in een andere taal

   25 punten

   Activiteiten – Wilg

   Fierljeppen (polsstokverspringen)

   Altijd al over een sloot willen springen met een polsstok? Op het scoutcentrum kun je over verschillende sloten oefenen. Van slootjes waar je bijna zelf overheen kunt springen tot sloten waar je echt je best moet doen om er droog overheen te komen met je polsstok. De beheerder of kampstaf legt graag uit hoe het fierljeppen in zijn werk gaat.

   Deze activiteit moet worden gereserveerd bij de beheerder of kampstaf en is gratis.

   Activiteiten – Fierljeppen

   Recreatiebossen

   In de directe omgeving van het Scoutcentrum Rotterdam bevinden zicht diverse recreatiebossen. Het dichtstbijzijnde is het Schollebos (1) op ongeveer 2 kilometer. Iets verder weg, zo rond de 3,5 kilometer ligt het Hitlandbos (2), waar je in de zomer kunt zwemmen in twee kleine plassen. Ongeveer even ver ligt het Kralingse Bos (3) waar ook klimpark Fun Forest in is gevestigd. Hier mag je met goed weer ook BBQ´en, daarnaast kun je er ook zwemmen. Nog iets verder, op ongeveer 6 kilometer, ligt een groot, wat ruiger bos namelijk het Lage Bergsche Bos (4) hier kun je heerlijk wandelen/hiken en vind je ook klim- en outdoorcentrum Outdoor Valley.De Zevenhuizerplas (5) is een grote recreatieplas met een redelijk strand erbij. Die vind je op ongeveer 6 kilometer. Op onderstaande kaart staan de verschillende recreatiebossen en –plassen aangegeven. Klik erop om de grote versie te downloaden/openen.

   kaartje

   Speel- en natuurbos

   In het speel- en natuurbos kun je via boomstammen over sloten lopen, of er overheen springen terwijl je ondertussen kijkt naar de verschillende planten, struiken, bomen, grote dieren, kleine dieren en andere interessante dingen. Er is ook een stuk in het bos afgezet waar een bijenvolk binnenkort zijn huis gaat vinden, even opletten dus. Bij de beheerder of kampstaf zijn onderzoekskoffertjes te halen waarmee je de grote en kleine dieren nog beter kunt bekijken en je nog meer leert over de natuur.

   Deze activiteit hoef je niet te reserveren en is gratis, vraag de beheerder of kampstaf naar de onderzoekskoffertjes.

   Activiteiten – Speel- en natuurbos 05

   Pijl en boog schieten

   Altijd al eens als een echte Robin Hood in de roos willen schieten en de tweede pijl er achterop schieten zodat je eerste pijl splijt? Het kan op het scoutcentrum waar we sinds 2013 een heuse pijl en boogbaan hebben en het publiek je vanaf een verhoging toe kan juichen. Je staat er droog tijdens het schieten ,zodat je je optimaal kan concentreren.

   Deze activiteit moet worden gereserveerd bij de beheerder of kampstaf. De kosten voor het pijl en boogschieten vind je door hier te klikken.

   Activiteiten – Pijl en boog schieten 01

   Kampvuur

   Iedere groep die kampeert op het scoutcentrum mag een kampvuur maken. Hiervoor moet altijd een half metalen vat worden gebruikt dat opgehaald kan worden bij de beheerder of kampstaf. Tijdens het vuur stoken is het verplicht om altijd minimaal één zogenaamde ARBO-emmer met water gevuld in de buurt van het vuur te hebben staan. Deze ARBO-emmers zijn op te halen bij de beheerder of de kampstaf.

   Na afloop van het kampvuur of het verblijf op het scoutcentrum wordt de as uit het halve vat in de asbak gegooid. Deze asbak is te vinden achter het winkeltje links van de brug.

   Indien je een groter kampvuur wilt organiseren kun je de kampvuurkuil hiervoor gebruiken. Deze bevindt zich in het speel- en natuurbos achter veld 1.

   Het gebruik van de kampvuurkuil moet worden gereserveerd bij de beheerder of kampstaf en is gratis.

   Activiteiten – Kampvuur 01

   Klim- en outdoorcentrum Outdoor Valley

   Outdoor Valley is een ontmoetingspunt voor iedereen die sportief en actief bezig wil zijn in de omgeving van het Lage Bergsche Bos, ook wel natuurgebied Rottemeren genoemd. De natuur, de ruimte en de voor de omgeving unieke sportvoorzieningen maken deze plek echt uniek voor de Randstad.

   Wat direct in het oog springt, is de enorme klimberg “De Monte Cervino”, een 34 meter hoge klimrots, die zowel van binnen als buiten te beklimmen is.

   Het 7 kilometer lange mountainbikeparcours is uniek voor deze omgeving. Het slingert door de omgeving en vindt zijn hoogste punt van 40 meter op de skiberg met een geweldig uitzicht op de omgeving. Rotterdam, Den Haag, Gouda en Zoetermeer zijn in een oogopslag te zien.

   Er zijn spannende tochten te maken met een kano of kajak over de nabij gelegen wateren. Voor de wandelaar is het een waar wandeleldorado, door de vele paden zijn er zo veel mogelijkheden om te wandelen, dat het lastig kiezen wordt.

   Outdoor Valley ligt op ongeveer 7 kilometer van het Scoutcentrum Rotterdam.

   Kijk voor meer informatie op http://www.outdoorvalley.nl

   Contact:
   Adres: Hoeksekade 141, Rotterdam
   Telefoonnummer: 010-5221380
   E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

   Activiteiten – Klim- en Outdoorcentrum Outdoor Valley

   Kinderboerderij Klaverweide

   Voor de jongste bezoekers is er een kinderboerderij op ongeveer 2 kilometer afstand. Op de boerderij is een grote variatie aan boerderijdieren te zien en te aaien. Er is ook een winkeltje waar kaas, honing en andere lokale producten kunnen worden gekocht.

   Kijk voor meer informatie op  http://www.kinderboerderijklaverweide.nl.

   Contact:
   Adres: 's-Gravenweg 327, Capelle aan den IJssel
   Telefoonnummer: 010-4500244
   E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Activiteiten – Kinderboerderij Klaverweide

   Poffertjes bakken

   Voor Nederlanders is het niets bijzonders, poffertjes bakken. Toch is het voor onze buitenlandse gasten een hele aparte beleving deze mini pannenkoeken. Tijdens je verblijf kun je bij e beheerder of kampstaf vragen om een poffertjespan, de ingrediënten moet je zelf kopen maar we helpen uiteraard graag met het boodschappenlijstje.

   Deze activiteit hoef je niet te reserveren en is gratis (je moet wel zelf de ingrediënten kopen), vraag de beheerder of kampstaf naar de poffertjespan

   poffertjes2

   Geocachen

   Sinds in 2000 het gebruik van GPS-satellieten voor iedereen toegankelijk is gekomen zijn er door duizenden mensen over de hele wereld ‘schatten’ verstopt die met behulp van een GPS apparaat gevonden kunnen worden. We noemen dat ‘Geocachen’. Op de website www.geocaching.com kun je hierover veel meer informatie vinden en ontdekken dat er zelfs een Geocache vlakbij het Scoutcentrum Rotterdam ligt. Met een GPS apparaat of je smartphone kun je op zoek gaan naar de schatten die in Geocache taal ‘caches’ heten.

   Wil je een ‘app’ voor je smartphone gebruik dan bijvoorbeeld C;geo (gratis) of de officiële Geocaching.com applicatie (betaald).

   Als je eerst eens wil kijken of Geocaching iets voor jou is dan kun je dat op het Scout Centrum Rotterdam doen. Wij hebben namelijk een schat verstopt op het terrein die je met GPS-apparaten (te huur bij ons) kunt gaan zoeken.

   Deze activiteit moet worden gereserveerd bij de beheerder of kampstaf. De kosten voor het Geocachen vind je door hier te klikken.

   Activiteiten – Geocachen

   Hoefijzer gooien

   Een hoefijzer rond een houten paaltje gooien, het lijkt makkelijker dan het is. Je kunt het bij ons eens proberen.

   Deze activiteit hoef je niet te reserveren en is gratis, vraag de beheerder of kampstaf om het materiaal.

   Activiteiten – Hoefijzer gooien

   Voetballen

   Op het sportveld staan twee goals opgesteld en je kunt ernaar hartenlust voetbalen. Het gras wordt er regelmatig gemaaid zodat je niet tot je knieën door het gras hoeft te ploeteren.

   Deze activiteit hoef je niet te reserveren en is gratis, vraag de beheerder of kampstaf eventueel om een basketbal.

   Activiteiten – Voetballen

   Kinderdijk

   Nergens ter wereld staan zoveel molens bij elkaar als in het authentieke polderlandschap van Kinderdijk. De 19 molens vormen samen met de gemalen, boezems, sloten en sluizen een ingenieus waterbeheersysteem. De molens staan bovendien in een puur Hollands landschap van wereldklasse. Om die reden zijn de molens van Kinderdijk ook opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

   Je kunt via een mooie tocht van ongeveer 8 kilometer prima naar Kinderdijk fietsen, je steekt dan met het pontje in Krimpen aan de Lek de gelijknamige rivier over. Er zijn trouwens fietsen te huur bij het scoutcentrum, meer informatie over de verhuur van de fietsen vind je hier .

   Kijk voor meer informatie op  http://www.kinderdijk.nl.

   Contact:
   Adres: Overwaard 2, Kinderdijk
   Telefoonnummer: 078-6912830
   E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Activiteiten – Kinderdijk

   Zwembad de Lansingh

   Net aan de andere kant van de Algerabrug, in Krimpen aan den IJssel op nog geen drie kilometer afstand, ligt zwembad de Lansingh. Dit zwemparadijs is uitermate geschikt voor alle leeftijden, van jong tot oud. Er kunnen op het gemak baantjes worden gezwommen of flink worden geravot met allerhande speelmateriaal.

   Er is ook een snackbar gevestigd in het zwembad zodat er tijdens het zwemmen een ijsje of wat te drinken kan worden gekocht.

   Kijk voor meer informatie op http://www.krimpenaandenijssel.nl/Zwembad.html

   Contact:
   Adres: Van Ostadelaan 4, Krimpen aan den IJssel
   Telefoonnummer: 0180-516233
   E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

   Activiteiten – De Langsingh

   Bootjes varen

   Het scoutcentrum beschikt over een aantal roeiboten waarmee je op en rond het scoutcentrum mag varen. Vooral bij lekker weer is dit natuurlijk een activiteit die veel in gebruik is.

   Deze activiteit hoef je niet te reserveren en is gratis, vraag de beheerder of kampstaf om de peddels als ze niet bij de “Kampstaf – Office” staan.

   Activiteiten – Bootjes varen 03

   Euromast

   Voor wie op het Scoutcentrum Rotterdam verblijft en nog niet zo vaak in Rotterdam is geweest mag de Euromast natuurlijk niet ontbreken. Deze 185 meter hoge toren is in 1960 ter gelegenheid van de Floriade in Rotterdam gebouwd. De Euromast was toen 'maar' 100 meter hoog. In 1970 is er een 85 meter hoge "Space Tower" op geplaatst en sindsdien heb je vanuit de ronddraaiende lift een prachtig uitzicht over de hele stad maar ook ver daarbuiten.
   Je kunt ongeveer 30 kilometer ver kijken onder normale weersomstandigheden. Sterker nog, bij helder weer kun je de vliegtuigen zien landen op Schiphol en zelfs de torens van Antwerpen (bijna 100 kilometer verder) zijn te zien.
   Gelukkig hoef je niet de trap te lopen om zo ver te kunnen kijken. De lift brengt je in 30 seconden naar het platform, dat is ongeveer 4 meter per seconde!
   De Euromast ligt op ongeveer 9 kilometer van het Scoutcentrum Rotterdam.

   Je kunt trouwens ook abseilen van de Euromast, kijk voor deze waanzinnige attractie op http://www.abseilen.nl of bel met 010-2411788.

   Kijk voor meer informatie op http://www.euromast.nl.

   Contact:
   Adres: Parkhaven 20, Rotterdam
   Telefoonnummer: 010-4364811
   E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Activiteiten – Euromast

   Klimpark Fun Forest

   Klimpark Fun Forest Rotterdam staat voor een actieve, maar vooral leuke beleving van de natuur voor gezinnen, scholen en bedrijven. Voor zowel jong en oud, als voor beginnende en gevorderde klimmers, bieden zij een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit!

   Wat kun je doen bij klimpark Fun Forest Rotterdam?
   De naam 'Klimpark Fun Forest' zegt het eigenlijk al: daar kun je klimmen! Klimpark Fun Forest Rotterdam heeft maar liefst 6 parcoursen met onder andere touwladders, wiebelbruggen en tokkelbanen! Kinderen kunnen al vanaf 8 jaar (1.30 meter) komen klimmen. Het klimmen bij Klimpark Fun Forest duurt 3 uur.

   Klimpark Fun Forest ligt op ongeveer 6 kilometer van het Scoutcentrum Rotterdam.

   Kijk voor meer informatie op http://www.funforest.nl/rotterdam/home.

   Contact:
   Adres: Langepad 71, Rotterdam
   Telefoonnummer: 0900-3367378
   E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

   Activiteiten – Klimpark Fun Forest

   Vlotvaren

   Bouw met tonnen, palen en touw je eigen vlot en roei hiermee vervolgens over de sloten rond het scoutcentrum. Leuk om met je groep of klas te doen en ze dan te verdelen in ploegen.

   Nog nooit een vlot gemaakt? Geen probleem wij hebben een duidelijke instructie voor je klaarliggen.

   Deze activiteit moet worden gereserveerd bij de beheerder of kampstaf. De kosten voor het vlotvaren vind je door hier te klikken.

   Activiteiten – Vlotvaren

   Volleyballen

   Op het gravelveld hangt vrijwel het gehele jaar een volleybalnet waar iedereen gebruik van mag maken. Het is leuk om deze activiteit ook eens samen met andere groepen te doen. Het net kan ook gebruikt worden om te badmintonnen of voor andere netspellen.

   Deze activiteit hoef je niet te reserveren en is gratis, vraag de beheerder of kampstaf eventueel om een volleybal.

   volleybal

   Scoutcentrum Rotterdam | 's Gravenweg 101 | 2902 LE Capelle aan den IJssel | T +31 (0) 10 450 5358 | E info@scoutcentrumrotterdam.nl
   Lees hier de Algemene voorwaarden van het Scoutcentrum Rotterdam.

   Wij onderschrijven de Gedragscode van Scouting Nederland voor een veilige sociale en fysieke omgeving. Klik hier voor meer informatie

   This site is powered by Kaleidoscoop